Ismét elindítja naplementés szafari túráit a Hortobágyi Vadaspark

Ismét elindítja naplemente szafari és extra szafari túráit a Hortobágyi Vadaspark, amelyek során vagy az esti fényekbe öltözött pusztaságban gyönyörködhetnek a látogatók, vagy nappali fényben ugyan, de testközelből szemlélhetik a fenséges nagyvadakat.

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

A naplemente szafari egy esti vadasparki látogatást jelent szakvezető kíséretében, amely során a résztvevők egy szafari autó fedélzetén gurulnak az alkonyi időszak gyönyörű fényei alatt. Az 75 perces túrák júliusban pénteki és szombati napokon 17.30, 18.45 és 20 órától, augusztusban pedig 17.30, 18.45 órakor indulnak. A program regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Hortobágyi Csárda épületében lévő Tourinform Irodában és annak elérhetőségein lehet, ahol bővebb, pontos információt is adnak a programról. A túra részvételi díja fejenként 2200 forint.

Az extra szafari túraként meghirdetett program során a résztvevők egy terepjáróval utaznak a vadlovak és őstulkok élőhelyének közelébe. A mintegy 20-25 perces programra a vadaspark ajándékboltjában a Vadlóbüfében lehet jelentkezni, de fontos tudni, hogy ez a program is terep- és időjárásfüggő, az ára pedig a parkba váltott belépőjegyen túl 1200 forint fejenként.

Forrás: Szekeres Andrea / Travelo
Nézzenek szét Hortobágyon, a világ legnagyobb nyugiszobájában!

A legnagyobb tavaszi szálló, amit minden évben több ezer költöző madár bérel ki. Hatvanezer hektárnyi füves pusztaság, amit csak ritkán hekkelnek meg fák. És legendás istállók, ahol még a lovak is magyar nótaszóra ringatják magukat – a Hortobágyon jártunk, amit ezúttal nem lelkes madarászoknak vagy fekete nadálytövet kereső botanikusoknak ajánlunk, hanem azoknak, akik nem tudják, hol keressék azt, amiről nem is tudják, hogy elvesztették. Energiaturizmus a javából, aminek a végtelen pusztaság a dinamója. Nézzék meg itt, mennyi mindent érdemes felkeresni ezen a hatalmas pusztaságon.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek