Környezetbarát pusztajárat indult a Hortobágyon

  A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága két elektromos kisbuszt állított munkába, ezekkel cserélte le korábbi, hagyományos meghajtású buszait. Az új járművek nemcsak csendesebbek, mint a korábbiak, de nincs károsanyag kibocsátásuk, így a környezetet sem terhelik. Az üzemeltető ezzel is szeretné felhívni a figyelmet a természetvédelemre – írja a dehir.hu.

  Mostantól ilyen elektromos kisbuszok szállítják a látogatókat a pusztáraForrás: Hortobágyi Nonprrofit Kft./Facebook

  A hortobágyi pusztajárat most még csak hétvégente közlekedik. A turisztikai csúcsszezonban, vagyis júliusban és augusztusban igény szerint sűrítik majd a járatokat.

  "Rövidtávon működik, a látogató megérkezik a falu területére, leteszi az autóját, onnantól egy jelképes belépőjegy áráért az elektromos járművekkel bármelyik turisztikai létesítményünkbe el tud látogatni" – mondta Szilágyi Attila, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre, túravezetője.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek