Átadták a Kaposvár melletti parkerdőben található turistaházat

Hivatalosan is átadták a turisták körében méltán népszerű kaposvári Gyertyánosi Kulcsosházat, mely a város melletti parkerdőben található, mely évente több tízezer embernek nyújt egészséges kikapcsolódási lehetőséget.

Gyertyánosi KulcsosházForrás: AOFK/Pogonyi David

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos köszöntőjében elmondta, hogy egyre nagyobb az igény az aktív pihenés iránt, és kiemelte, az idei nyári szezonra a felújított turistaházak átadásának dömpingje várható, jelenleg körülbelül negyven létesítmény fejlesztése zajlik. A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a most átadott Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház kiváló lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. Ezen kívül a környéken könnyebb és nehezebb túraútvonalak is várják az aktív turizmust kedvelőket, valamint nagyobb létszámú társaságoknak is minden adott ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak.

A SEFAG Zrt. várja látogatóit a parkerdőben, illetve a Kulcsosházban, ahol rendelkezésre áll két különálló szoba 4, illetve 3 fő, valamint a pótágyakon további 5 fő elszállásolására, ezen felül korszerű berendezés, jól felszerelt konyha és étkező is. A ház szomszédságában egy 20, valamint egy 40 főt is befogadni képest nyitott, fedett filagória áll – lehetőséget adva nagyobb csoportok időjárástól független pihenésére is. Ezen kívül tűzrakó helyek és egy környezetbarát külső mellékhelyiség is található itt.
A háztól kicsit távolabb a legendás Négy testvér forrás, avarkori ásatások, valamint erdei tornapálya, valamint horgásztó is található. Igény esetén erdész szakember által vezetett túra is igényelhető a SEFAG Zrt. munkatársainál.

Gyertyánosi KulcsosházForrás: AOFK/Pogonyi David

A turistaház megfelelő lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. Kiváló, könnyebb - nehezebb túraútvonalak várják az aktív turizmust kedvelőket, aki pedig a passzív pihenést választja, a turistaház udvarán egy közös főzéssel teheti emlékezetessé a szeretteivel együtt eltöltött időt. A tágas erdei környezet egyidőben nagyobb létszámú társaságoknak is teret ad a kikapcsolódásra. A létesítményről bővebb információ ezen a linken található - derül ki a SEFAG Zrt. közleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek