Több száz gyermeket várnak a Bükk tetején álló új jurták

A Bükk szívében, Bükkszentléleken meseszép környezetben adták át a kerékpáros Vándortáborok új bázishelyét. A Szentlélek Turistapark területén kialakított jurtákban már idén is több száz gyerek szállhat meg, de a táborozási időszak leteltével a nagyközönség előtt is megnyílik a foglalási rendszer.

A gyerekek kedvenc helye lehet a különleges szállásForrás: aktivmagyarorszag.hu

A gyerekeket most 6 darab, egyenként 6 méter széles jurta várja, elsősorban a Bükk-Aggteleki-Karszt kerékpáros Vándortábor keretében. A 36 fő befogadására alkalmas sátrakon felül kerti közösségi épület is készült, a kiszolgáló vizesblokkat felújították, és kerékpártárolókat létesítettek. A jurtasátrakban szigetelés, padlószőnyeg, ledvilágítás és konnektorok is találhatóak.

A Bükk Magyarországon a „leg"-ek hegysége. A több mint 30 darab 900 méter feletti csúccsal a legmagasabb átlagmagasságú hegység itthon, de hazánk 100 legmagasabb csúcsából 59 is itt található. Ezen felül a legtöbb eddig ismert magyarországi barlang – több mint ezer – szintén itt rejtőzik. Végül pedig a Bükk rendelkezik a legtöbb forrással, valamint a legnagyobb összefüggő erdőséggel. Ugyanakkor van még egy „leg"-je, amely a felsorolást gazdagítja.

A Szentlélek Turistapark Miskolc külterületén, Bükkszentléleken található, amely 750 méteres tengerszint feletti magasságával Magyarország legmagasabban fekvő kempingje.

„A táboroztatás legfontosabb célja, hogy a résztvevő gyerekek az ország kevésbé felkapott helyein gyűjtsenek életre szóló emlékeket, ennek köszönhetően pedig a természet és a hazájuk iránt is igényes felnőttekké váljanak" – fogalmazta meg röviden a Vándortáborok küldetését Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Az elmúlt években közel 35 ezer gyerek vett részt a Vándortáborokban, a Szentlélek Turistaparkban kialakított jurta-szállásokon pedig idén nagyságrendileg 500 gyerek tölthet el egy éjszakát – olvasható az aktivmagyarorszag.hu weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek