Hegyi kerékpáros ösvényt alakítanak ki, és erdei utakat újítanak meg a Börzsönyben

A Dunakanyartól északra emelkedő Börzsöny erdős csúcsainak központi része az ún. Magas-Börzsöny, amely hazánk legérintetlenebb hegyvidéke. Sziklagyepes gerincek, zord andezittornyok, kőmezők, mély szurdokvölgyek és csobogó patakok bújnak meg a Csóványos körüli sűrű erdőben. Ezen egyedülálló természeti adottságokra, a térség kultúrtörténeti értékeire, valamint az ökoturisztikai lehetőségekre alapozva indított közös fejlesztést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az Ipoly Erdő Zrt.

Forrás: Shutterstock / Készítette: Yuricazac

Közleményük szerint mivel a térségben erős bringás forgalomnövekedés tapasztalható, így a kerékpáros és a gyalogos turizmushoz szükséges infrastrukturális- és szolgáltatásfejlesztési elemeket hoznak létre Zebegény, Köves-tető (Nagymaros külterülete), Farkas-völgy és a Királyrét-Diósjenő szakaszokon.

A várhatóan 2022 végére befejeződő beruházás során erdei utak újulnak meg, hegyi kerékpáros ösvény és e-bike kerékpárkölcsönző hálózat épül, a családosok számára felújítják a királyréti játszóteret, Diósjenőn pedig egy újat építenek. A gyalogos és kerékpáros forgalom meghatározására forgalomszámlálókat is beszereznek – derül ki az Ipolyerdő.hu weboldalon.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek