Ismét látogatható a kaliforniaiak felperzselt túraútvonala, ami most szebb, mint valaha

A múlt héten nyitották meg a népszerű kaliforniai túraútvonalat, amelyet több mint 10 éve egy futótűz pusztított el. A Pfeiffer-vízesés nyomvonalán kialakított útvonal június 18-án nyitott meg a Pfeiffer Big Sur Állami Parkban, és ez volt az első alkalom, hogy a közönség ismét ott kirándulhatott a 2008-ban mindent felperzselő tűzeset után.

A tűzvész nyomai itt-ott visszaköszönnekForrás: alltrails.com

Az újbóli megnyitás előtt csaknem 2 millió dollár értékben végeztek helyreállító munkálatokat a területen, beleértve a tűz által megrongált infrastruktúra javítását, a hidak és támfalak eltávolítását, valamint egy új, 21 méter hosszú gyalogoshíd megépítését.

Új hídrendszert építettek kiForrás:alltrails.com

"A 2008-as tűz előtt ez volt az egyik legnépszerűbb útvonal Big Surban, a kaliforniai turisták célpontja" – áll Jim Doran, a kaliforniai állami parkok programvezetőjének közleményében. Az ösvény a túrázókat hatalmas vörösfenyők erdején keresztül és egy szurdokon át vezeti a 18 méterről lezúduló Pfeiffer-vízesésig, amely a Valley View nyomvonallal köti össze.

A túraútvonal a 18 méter magas vízesés mellett is elvezetForrás: alltrails.com

Kaliforniában az elmúlt években több pusztító tűzvészt is tapasztaltak. Tavaly egyetlen tűzeset során több mint egymillió hektár erdő égett le, ami nagyobb pusztítást végzett, mint az 1932 és 1999 közötti összes erdőtűz Kaliforniában – írja a Travel and Leisure.

Címlapfotó: alltrails.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek