Egyszerűen lenyűgöző Amerika új nemzeti parkja, mégsem örül neki mindenki

  Korábban már beszámoltunk arról, hogy új nemzeti parkot létesítettek az Egyesült Államokban. A Nyugat-Virginia területén található New River Gorge Nemzeti Park lenyűgöző kilátást, sziklamászási lehetőséget és raftingolást is kínál. A New River Észak-Amerika egyik legrégebbi folyója, ami évmilliókat töltött ennek a szurdoknak a kifaragásával, ami most a kontinens egyik legnagyobb biológiai sokféleséggel rendelkező erdőjének ad otthont.

  A homokkő sziklái kifejezetten ideálisak a sziklamászáshoz, a folyó fehérvizű zuhatagjai pedig a legvadabb raftingolásra vágyók igényeit is kielégíti. A szurdok domboldalain húzódó ösvények pedig Nyugat-Virginia legfestőibb tájaihoz viszik a kirándulókat és kerékpárosokat, mégsem mindenki örül ennek. Pedig nézzék, milyen csodálatos hely!

  Ez a természetes játszótér sok éven át, mint egy titok rejtőzködött, de 2020. december 27-én védett nemzeti parkká nyilvánították, így lett az Egyesült Államok legújabb nemzeti parkja. A helyiek azonban aggódnak, hogy a terület nem áll készen az országos reflektorfényre. Azt állítják, egyszerűen nincs elegendő kényelmi lehetőség a parkban, hogy felvegyék az ütemet a látogatók áradatával, és a parknak nincs pénze a hiányosságok megoldására. Gene Kistler, a Water Stone Outdoors társtulajdonosa az 1980-as években kezdett mászni a szurdokban, és azt mondja, hogy

  nincs elég kemping az oda érkező turisták számára, a népszerű sziklamászó helyek pedig túlzsúfoltak lettek. Nincs elég nyomvonal sem kialakítva a túrázóknak és a hegyi kerékpárosoknak.

  A meglévő pályáknál pedig nincs megfelelő méretű parkolóhely. A forgalmas hétvégéken ugyanis parkoló autók tömkelege állja el a főutakat, a helyi sofőröknek pedig rendszeresen kerülgetniük kell a főúton sétáló túrázókat.

  Újabban csapatostól érkeznek ide a látogatókForrás: nps.gov

  Kistler szerint a probléma csak súlyosbodni fog, mivel az idő melegszik, a járvány miatti utazási korlátozások pedig enyhülnek, emiatt még többen érkeznek majd az Egyesült Államok legújabb nemzeti parkjába. A park szerint mintegy 1,4 millió ember kereste fel a szurdokot és a két másik festői környéket a közelben 2019-ben. Ezek a számok kissé csökkentek a járvány idején, de a parkokban gyakran 20 százalékkal is növekszik a látogatók száma miután megkapják a nemzeti park megnevezést. A New River Gorge esetében ez még több lehet – írja a The Guardian.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek