Erdei környezetben készült el a legújabb hazai bringaparkunk

Erdei bringapark épült Hajdúhadházon, amelynek nyomvonalán különböző akadályok várják a kerékpárosokat. Az új, 1,3 kilométer hosszú Kígyóösvény erdei bringapark haladó és kezdő kerékpárosok számára is remek kikapcsolódási lehetőséget kínál. 

A kezdőktől a haladókig változatos terepen tekerhetnek itt a kerékpárosokForrás: aktivmagyarorszag.hu

A bringapark a város nyugati szélén, a 4-es számú főút melletti 5 hektár nagyságú ligetes erdőben kapott helyet. A terület az Arany János utcáról közelíthető meg gyalogosan és kerékpárral egy új fahídon keresztül. Az erdei single trail pályán egyidejűleg 20 ember kerékpározhat. A nyomvonalon fa, föld és murva akadályok kerültek elhelyezésre annak érdekében, hogy a haladó szintű kerékpárosokat is kiszolgálja, illetve a technikai tudás fejlesztésére is alkalmas legyen. A pálya elején egy szociális épületet alakítottak ki, női, férfi mosdóval és öltözővel.

A bringapark változatos terepen vezeti a kerékpárosokat. Az első akadály a megközelítőleg 10 méter hosszú, murvából készült, „Hullámok" elnevezésű elem. Ezt követi a 15 méteres „North shore" egyenes, majd a szintén 15 méter hosszú palló szlalom és a 9 méteres „North shore slalom" következik. Ezek után két darab farakás akadály kapott helyet, végül pedig a célegyeneshez érve a sziklakert elemmel zárul a pálya.

A településen a közelmúltban más kerékpáros- és sportfejlesztések is megvalósultak. Új belvárosi és külterületi kerékpárutak épültek, melyekkel hálózatba kapcsolták a településen észak–déli irányban futó kerékpárút-szakaszokat. Létrejött Téglás, Hajdúhadház és a Bocskaikert összefüggő kerékpárút-hálózata, és új erdei kerékpáros túraútvonalak kialakítása indult 2020-ban – írja az aktivmagyarorszag.hu. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek