Ezen a tavunkon sétahajóval juthatunk el az úszó szigetekre és a madárrezervátumba

  A Velencei-tavi Hajózási Társaság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös összefogással 1,5 órás sétahajó járatokat indít az úszólápok közé. A Velencei-tó nyugati harmadában elterülő, szinte teljesen összefüggő nádrengetegben találhatók a különleges élőhelyeket alkotó úszólápok, melynek vízzel érintkező részei alá előszeretettel húzódnak be a tó halai. Itt talál búvó és szaporodó helyet legnagyobbra növő halunk, a leső harcsa is. Az úszó szigetek némelyike, nevéhez hűen, képes a széljárásnak megfelelően változtatni helyét.

  Távcsövet érdemes vinni, hogy minél alaposabban szemügyre vehessék a megbúvó állatokatForrás: Anita Csiszér/Velencei-Tavi Madárrezervátum/Facebook

  A Velencei-tó délnyugati részén összefüggő, nagy nádasainak gazdag, szinte páratlan fészkelőmadár-faunája is van, nagy kócsag, kanalasgém és más madárfajok élnek itt. A Madártani Intézet javaslataira a terület 1958 óta védett rezervátum. A hajóút során a Duna-Ipoly Nemzeti Park biztosítja a szakszerű idegenvezetést, melynek célja a Velencei-tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása. 

  Indulási időpontok (amennyiben a járványügyi szabályozás lehetővé teszi):
  2021. június 25. péntek 17:00
  2021. július 2. péntek 17:00
  2021. július 16. péntek 17:00
  2021. július 23. péntek 17:00
  2021. július 30. péntek 17:00
  Indulási helyszín: az agárdi hajóállomás. A jegy ára diákoknak (4-18 évesig ) 2200 forint, felnőtteknek (18 év felett) 2800 forint. A program 10 éves kortól ajánlott. További információkat ide kattintva kaphatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek