Kultúrpark és termelői piac is nyílik a Velencei-tónál

Az Agárdi Almárium, mely hétközben bisztróként, szombaton délelőttönként pedig közösségi térként és termelői piacként működik majd, május 1-jén nyílik a Sreiner-tanyán. A projekt megálmodója a jövőre 20 éves Agárdi Pálinkafőzde, ami a város önkormányzatával együttműködve szervezi majd az eseményeket.

Forrás: Facebook.com/agardialmarium

Akik ellátogatnak majd a piacra, a helyi termelőkön kívül olyanokkal is találkozhatnak majd, akik Fehérvárcsurgóról, Sárkeresztúrról, Kápolnásnyékről, Magyaralmásról és Abáról érkeztek. Lehetőség lesz termelői tejtermékeket, sajtokat, lekvárokat, szörpöket, mézet, fürjtojást és abból készült különlegességeket, tökmagolajat, kézműves gyümölcseceteket, levendulás termékeket, szárított zöldségeket, fűszerpaprikát, friss, kovászos kenyereket és pékárukat, füstölt húsokat, spárgát, fermentált zöldségeket, gyümölcsleveket, házi tésztákat, kertészeti termékeket, palántákat, virágokat, házi tojást, zöldségeket és gyümölcsöket is vásárolni.

Azonban nem csak a környék kiváló gazdái és kézművesei hozzák el termékeiket szombat délelőttönként, hanem ismeretterjesztő előadások, workshopok, bemutatók és koncertek is várják majd a látogatókat - olvasható az esemény sajtóközleményében és az Agárdi Almárium Facebook-oldalán.

A május elsejei nyitóelőadásokat a tervek szerint a résztvevő termelők, meghívott vendégek tartják majd, az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakiskola növendékei pedig virágkötészeti bemutatót tartanak. De lesz vásári furfang, zene, az udvari kemence mellett pedig rétesnyújtó asszonyok készítik finomságaikat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek