Madármegfigyelő kilátó épült a Velencei-tónál

  A vizes élőhelyek és a hozzájuk kapcsolódó vízimadár közösség rendkívül kedvelt látványosságot jelentenek, idén pedig már két szép és biztonságos megfigyelő toronyból is leselkedhetnek a látogatók a Velencei-tó mellett. Mint a Duna-Ipoly Nemzeti Park írja, a madármegfigyelő tornyok létesítésével az volt a cél, hogy a Velencei-tavi Madárrezervátum és a Dinnyési-fertő területén korszerű, műszakilag is biztonságos létesítményeket alakítsunk ki, amelyek alkalmasak a látogatók fogadására és a természetvédelmi területek bemutatására.

  Forrás: dunaipoly.hu

  A pákozdi kutatóháznál, a tókerülő kerékpárút mentén lévő nádfedeles épület mellett épült újjá a nagyobb 4 szintes torony, ami megfelel az egyénileg, vagy kisebb csoportokban érkező látogatóknak. Észak és kelet felé tekintve láthatjuk innen a Velencei-hegységet és a madárrezervátum nádtengerén túl a Velencei-tavat is.

  A kisebb, egy szintes torony a Dinnyési-fertő mellett, a Madárdal tanösvényen található. Itt szinte testközelből csodálhatóak meg a ludak, kócsagok és más vízi madarak százai ugyanúgy, mint a ragadozó madarak és az énekesmadaraink is.

  A Nemzeti Park ugyanakkor figyelmezteti a látogatókat, hogy a Madárdal tanösvény felújítási munkák miatt jelenleg nem körbejárható, az új madármegfigyelő tornyot nyugat felől, az autópálya irányából, a vasúti átkelő utáni fakereszttől indulva érdemes megközelíteni. A járványhelyzetre való tekintettel fontos, hogy a látogatók betartsák a szabályokat: viseljenek maszkot, és a tornyokon egy időben csak az egy háztartásban élők tartózkodjanak. További képek a Nemzeti Park oldalán láthatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!