Ez az újjávarázsolt turistaház a Velencei-tó közelében várja a kirándulókat

A Velencei-tó melletti Sukoróban, a Sorompóvölgyben készült el egy 56 fő befogadására alkalmas szálláshely felújítása, mely a készülő Budapest-Balaton kerékpárút egyik legfontosabb helyszíne lehet. A Sorompóvölgyi Turistaház a főváros és a Balaton között nagyjából félúton, a Velencei-tó tőszomszédságában található, és elsősorban az utazásaik során 1-2 éjszakát eltöltő aktív turisták fogadására számít. Ideális lehet azoknak, akik a közeléből induló turista és kerékpáros útvonalakat szeretnék bejárni.

Frissen felújított tursitaház várja a kirándulókat SorompóvölgybenForrás: https://aktivmagyarorszag.hu/

A turisták körében közkedvelt célpont Sukoró, illetve a Velencei-tó környéke. A település az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődött, kiépült a Velencei-tavat körbejáró bekötő bicikliút, valamint a Sukoró-Nadap kerékpárút is. Az épület közvetlen közelében található a Sukorói Néprajziház, a panorámás pincesor, a Református templom, illetve a turistaháztól egynapos túrával bejárhatóak a helyi és környékbeli látnivalók is.

„Amikor a családommal körbetekertem a Balatont, az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy olyan szálláshelyet találjak, amely be tud minket fogadni akár egy éjszakára is. Bízom benne, hogy ezen a Sorompóvölgyi Turistaház is tud majd változtatni a jövőben" – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, utalva arra, hogy a turistaház elsősorban az aktív turizmust kereső vendégek látogatásra számít.

Az akadálymentesített turistaházat mozgáskorlátozottak is kényelmesen használhatják, a létesítmény matracszállásra kialakított tetőtere pedig a Velencei-hegységbe látogató iskolás osztályoknak, nagyobb turistacsoportoknak biztosít megoldást – olvasható az aktivmagyarorszag.hu webldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek