Lélegzetelállító függőhíd épül az Alpokban

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy Portugáliában elkészült a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, most pedig újabb gigaprojekt van kilátásban, mely nem sokkal marad el 516 méteres társától. A rendkívüli munka a Bergamo megyei Dossenában kezdődött, ahol 505 méter hosszú, tibeti típusú föggőhidat építenek. Ha elkészül, lélegzetelállító kilátást nyújt majd az olasz Alpok csúcsaira – írja a siviaggia.it.

Jól látszik, milyen elszeparált helyen áll a festői Dossena, ahonnan viszont csodálatos lehet a kilátásForrás: Rovaris Pietro/Dossena/Facebook

A 102 méteres maximális magasságban vezető függőhíd átível majd egy helyi bánya felett és összeköti a várost a Pellegrino-völggyel. A hidat Francesco Belmondo, a BBE Srl mérnöke tervezte, nagy figyelmet fordítva a biztonságra. A függőhíd segítene abban, hogy újrainduljon a turizmus Dossena és környékén egy hosszútávú helyi fejlesztési terv keretében, amelyben meglévő szálláshelyeket is átalakítanak és új létesítményeket, valamint szolgáltatásokat is építenek.

A program keretében folytatódik a munka a közeli Paglio Pignolino bányaterületén is, ahol felújítják a házakat, valamint átalakítják a bányák belső területeit is, és egy bánya-kalandparkot is szeretnének létrehozni, amely az első ilyen jellegű kalandpark lenne Olaszországban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek