Saját szigetet lehet bérelni Budapesttől másfél órára

Aktív kikapcsolódási lehetőségek, nyugalom, gyönyörű környezet és vízpart várja azokat, akik ellátogatnak a Budapesttől körülbelül másfél órás autóútra elhelyezkedő Robinson Szigetekre. Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a területen, most önellátó öko-vendégház épült. Akik háborítatlan pihenésre vágynak, még saját szigetet is bérelhetnek – írja az aktivmagyarorszag.hu.

Idilli hely az elmenekülésreForrás: aktivmagyarorszag,.hu

A Robinson Szigetek Szécsény központjától 4 kilométerre, az Ipoly és a 22. számú főútvonallal határolt NATURA 2000 besorolású természetvédelmi területen található. A két 3,5 hektáros tó és a közel 2 kilométer hosszan tekergő Ipoly holtágak rendszere számos vízimadárnak és növénynek adnak pompás élőhelyet. Létrejött itt egy fogadóépület és egy kalandpark, illetve két család pihenését biztosító öko-vendégházat is létesítettek. A szigetek számos sportolási lehetőséget biztosítanak: csillagtúrák végrehajtására, kerékpározásra, horgászatra, kenuzásra, míg a zöld területek megfelelő helyszínt nyújtanak edzőtáboroknak, labdajátékoknak.

Ebben a környezetben mesés mindenféle vízi sportot kipróbálniForrás: aktivmagyarorszag.hu

A látogatók gyalog- és kerékpártúrákkal is felfedezhetik a környéket, de a sportolási lehetőségek mellett a terület alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására is.

A helyszín további különlegessége, hogy akik háborítatlanul szeretnék eltölteni a szabadidejüket barátaikkal, családjukkal, azok VIP szigetet is bérelhetnek.

A tábor könnyen megközelíthető aszfaltúton személyautóval, autóbusszal vagy akár kerékpárral. A távolsági autóbuszjárat és a személyvonat a városközpontban áll meg, innen gyalogosan lehet elérni a területet. A Robinson Szigetek április 1-től október 31-ig tart nyitva. Vízi sportokhoz kenuk, kajakok és csónakok is bérelhetők, illetve biciklikölcsönzésre is van lehetőség. További információhoz és szállásfoglaláshoz ide kattintva jutnak el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek