Gyönyörű orchideák nyílnak a Páhi-réteken

A Kiskunsági Nemzeti Park területén található Páhi-réteken májusban és június első felében egyértelműen az orchideák a sztárok, de rajtuk kívül persze sok más természeti értékkel is találkozhatunk túránk során. Igazi kincsekre lelhetnek itt a természetkedvelők és kirándulni vágyók, melyeket az itteni tanösvényt végigjárva is felfedezhetnek. 

A zöld réteket ilyenkor színes virágok lepik elForrás: knp.hu

Kolon-tavi Orchideák tanösvény Páhi központjából indul, és nyolc kilométeren át vezeti a látogatókat a Páhi-réteken és a Közös-erdő szélén. A tanösvény kezdő táblái Páhi település központi parkjában helyezkednek el. A Kolon-tó körül megtalálható 23 orchidea közül tíz előfordul itt is. Sétánk során, amikor közel hajolunk ezekhez a növényekhez, észrevehetjük, hogy milyen sokféle formájú, színű lehet egy-egy virág. A vitézkosbor kis virágai egy sisakos vitéz alakjára hasonlítanak, a pókbangó pedig onnan kapta a nevét, hogy a sötét-, vagy vörösbarna színezetű, bársonyos szőrzetű mézajka, melyen fénylő H vagy X alakú rajzolat látható, egy nagy pókra hasonlít. 

A Páhi-rétek jellegzetes természeti értékekkel bíró, mozaikos láp- és mocsárrétek, idős, magányos vadkörtefákkal és magyarkőris-facsoportokkal. Az orchideák mellett most sok tarkabarka vadvirág is elénk kerül itt – írja a baon.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek