Érdemes még a napokban felkeresni Közép-Európa legnagyobb nárciszosát

Később borult virágba a babócsai Basa-kert, mint azt az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, de már csak néhány napig csodálhatjuk a fehérben pompázó virágmezőt - írja a sonline.hu.

Csillagos nárcisz (Narcissus radiiflorus)Forrás: Björn S.../commons.wikimedia.org/https://www.flickr.com/people/40948266@N04

Mint írják, érdemes még a napokban felkeresni a többmilliónyi virágból álló csillagos nárciszost, ha szeretnénk magukba szívni a virágok finom illatát, esetleg fotókon örökítenénk meg a különleges látványt. A virágzáskor fesztivált is szoktak szervezni a faluban, azonban a koronavírus-járvány miatt ezt idén sem tudták megtartani. Mint Jáger Gábor polgármester a lapnak elmondta, nagy becsben tartják a növényt, még az egyik intézményüket is a csillagos nárciszról nevezték el.

A tizenhárom hektáros Basa-kertben nagyjából három-négy hektáron terül el a milliónyi virág. Egy ekkora méretű és egybefüggő nárciszmező kuriózumnak számít Közép-Európában. A virágok az idén a megszokottnál több mint egy héttel később, csak május első hétvégéjén kezdtek el kinyílni, az elmúlt hetek hűvösebb időjárása nem kedvezett a növény fejlődésének, a hirtelen jött meleg azonban felgyorsította a virágzást.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek