Nemzetközi trendekhez igazítják az 1920-ban épült botanikus kertet

  Új üvegház épül a pécsi Pintér-kert Arborétumban, megújul a Tettyei Oktatási Központ, továbbá természetvédelmi és kulturális programok valósulnak meg egy csaknem félmillió eurós pályázat keretében - tudtuk meg az MTI-től.

  Pintér-kert Arborétum, PécsPintér-kert Arborétum/facebook

  A csaknem kéthektáros, több tucat védett növényfajt bemutató arborétumban egy harmincöt négyzetméteres új üvegház épül, amely a tervek szerint a Mecsek moha- és páfrányfajaiból összeállított gyűjteményt kínál majd az érdeklődőknek.

  Megújulnak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) Tettye oktatási központjának helyiségei, a kert sétaútjai mentén pedig világítás létesül. Az 1920-as években létrejött és 2013-ban megújított pécsi Pintér-kert Arborétumban megvalósuló fejlesztés célja a kert nemzetközi turisztikai trendekhez igazítása, a kínálat bővítése.

  Új funkciókat kap a kerthez tartozó kis épület, amelynek emeleti szintje teljesen megújul, földszintjén pedig a kertet és a Mecseket bemutató tárlat, valamint a mozgássérült vendégeknek is hozzáférhető mellékhelyiség létesül. A ház megújuló energiaellátást, az épület előtti terület pedig szilárd burkolatot kap.

  A Pintér-kert Arborétum közelében található Tettye Oktatási Központ épülete mellett a környezeti nevelési foglalkozásokat szolgáló park épül, továbbá megújulnak az oktatótermek, valamint új, az oktatást és az ismeretterjesztést szolgáló eszközöket - távcsöveket, vízminőség-vizsgáló készleteket, interaktív játékelemeket - szereznek be. A felújítások mellett a Pintér-kert Arborétumban a Mecsek és a Pintér-kert élővilágát bemutató programokkal, valamint kulturális rendezvényekkel, fényfestésekkel készül a DDNPI idén és jövőre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek