Május 1-től ismét roboghatunk a gemenci erdei vasúton

  Az erdei vasút a hétvégeken ideiglenes menetrend szerint, csak Pörböly és Lassi között közlekedik majd, illetve az Ökoturisztikai Központ is a hétvégi napokon tart majd nyitva – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett sajtóközleményben. A központ 2007-ben nyitott meg az erdei vasút pörbölyi induló állomásánál. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a turistaszezon hétvégéin gőzmozdony is vontatja-e majd a szerelvényeket, az viszont biztos, hogy csak nyitott vagonokkal közlekedik, és a járműveken kötelező a maszk viselése.

  Gemenci Állami Erdei VasútForrás: Gemenc Zrt. / Baricz Árpád / Press

  Az Ökoturisztikai Központ hétvégén 8 és 18 óra között tart nyitva. Amíg ott tartózkodunk, használhatjuk a parkolót, a játszóteret, és látogatható lesz a Vadmegfigyelő is. A nagyrezéti megfigyelőhelyet a központtól egy ösvényen keresztül érhetjük el, ahol gímszarvasokat és vaddisznókat is láthatunk.

  Azonban a beltéri kiállítások, így az egykori gazdasági épületben található Gemenci Méhészeti Gyűjtemény is, egyelőre zárva tartanak. A kerékpár- és a kenukölcsönzés szünetel, de az erdei iskola szálláshelyein sem fogadnak még vendégeket. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek