Szeméthegyek előtt táncoltak a csömöri erdőtakarítók

Az Ökologistic Alapítvány „Tisztítsuk meg az országot!" címmel kétnapos szemétszedő akciót hirdetett Csömörön, melyet a világszerte népszerű Jerusalema tánckihívással zártak. A lépéseket két táncoskedvű önkéntes tanította be a fáradt, ám lelkes flashmob-résztvevőknek. A tánc háttere az összeszedett szeméthegy volt, a táncosok kelléke pedig a védőkesztyű és a gumicsizma.

"Cselekedni, példát mutatni, láttatni a természet tökéletességét, szemléltetni mi az ember helye, szerepe, hatása ebben a sérülékeny rendszerben. Ezek a célok mozgatják alapítványunkat" – fogalmazta meg szervezetük lényegét Vészity Kata,az alapítvány vezetője, a szemétszedő akció kapitánya.

„Programjaink, akcióink során a természettel való együttműködésre hívjuk fel a figyelmet, illetve arra, hogy a megelőzés a védelem legfontosabb eszköze. Előremutató, inspiráló kapcsolódásaink más szervezetekkel, önkénteseinkkel bizonyítják, hogy e felé a cél felé csak közösen, az erőforrások összehangolásával, tudásmegosztással, és szeretettel lehet eredményesen haladni" – tette hozzá.

Felhívásukra sokan megmozdultak, többen gyerekekkel érkeztek a reggeli gyülekezőre, egy helyi lakos teherautójával is hozzájárult az akció sikeréhez. Felszámoltak jó néhány illegális szemétlerakatot, két nap alatt hetven köbméter szemetet szedtek össze, amit szét is válogattak és gondoskodtak megfelelő helyre történő szállításukról. És még egy kis táncra is jutott idejük – írja cikkében a szeretlekmagyarorszag.hu. (Borítókép: YouTube.com).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek