Néhány héten belül elrajtol a Tour De Hongrie, aminek kabalája Tudi, a gólya

42. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye május 12-én rajtol el, és öt nap alatt 794 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. A rajt a siófoki Fő térről indul 13:45-kor, és az első szakasz várható befutó ideje 17:44-kor lesz Kaposváron, a Vásártéri úton. A Tour de Hongrie kabalája Tudi, egy helyes gólya, akinek saját Facebook-oldala is van.

Tudi is várja a rajtotForrás: Tour de Hongrie

Az idei Tour de Hongrie 5 etapjának útvonala:

1. szakasz: 2021. május 12., szerda, Siófok–Kaposvár (173 km)

A siófoki rajt után a mezőny a Balaton déli partján, Balatonföldvár után kanyarodik a somogyi dombok felé, de a szakasz második felében még Balatonboglárnál visszatér egy időre a tó partjára. A 173 kilométeres, dombos etap egy Kaposvár körüli kör után annak belvárosában ér véget. A 2021-es Tour de Hongrie első szakasza három gyorsasági és egy hegyi részhajrát foglal majd magában.

2. szakasz: 2021. május 13., csütörtök, Balatonfüred–Nagykanizsa (183 km)

3. szakasz: 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)
A veszprémi Óváros térről indul útjára a Tour harmadik szakasza. A bringások Hárskút, Zirc, Pannonhalma, Kisbér és Oroszlány érintésével, több mint három órányi tekerés után érik el a célt Tata belvárosában. A száznegyvenkét kilométeres, ugyancsak dombos szakasz során két gyorsasági és két hegyi részhajrá fokozza majd az izgalmakat.

Valter Attila (CCC Team) a 2020-as Tour de Hongrie győzteseForrás: Vanik Zoltán/tdh.hu/Tour de Hongrie

4. szakasz, 2021. május 15., szombat, Balassagyarmat–Gyöngyös-Kékestető (204 km)
Ezen a napon nehéz erőpróba vár a mezőnyre. A balassagyarmati rajt után a mezőny a Kékestetőre vezető emelkedőn halad, majd egy hetven kilométeres kör végén ismét hazánk legmagasabb csúcsa felé indulnak, és 984 méteres magasságban érnek célba. A Balassagyarmat és Gyöngyös-Kékestető közötti kétszáznégy kilométeres szakaszon több mint háromezer méternyi szintemelkedés leküzdése vár a kerékpárosokra, akik három gyorsasági és két hegyi hajrá során gyűjthetnek pontokat.

5. szakasz, 2021. május 16., vasárnap, Budapest–Budapest (92 km)
Budapestre vezet a karaván útja. A rajt és a befutó helyszíne egyaránt a Hősök terénél, az Andrássy úton lesz, a Városliget és a Puskás Stadion körül kijelölt nyolc kilométeres látványos körpályán tizenkét kört tesz majd meg a rangos nemzetközi mezőny. Az utolsó etapon kilencvenkét kilométer és három gyorsasági részhajrá vár majd a résztvevőkre, olvasható a Tour de Hongrie weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek