Új kerékpárút épül a Balatonnál

  Megkezdődött a kerékpárút megépítése Balatonberény-Balatonszentgyörgy-Vörs útvonalon - adja hírül az MTI. Mint Vörs város oldaláról kiderül, a beruházás a közlekedési, illetve a (Balaton Bringakörút – Kis-Balaton) turisztikai, üdülési célú kerékpározás feltételeit egyaránt javítja. A fejlesztés magában foglalja a megvalósításhoz szükséges előkészítési (tervek, engedélyezés) feladatokat, másrészt a kivitelezést és lebonyolítást.

  Balatonberény utcáin - illusztrációForrás: Victor Belousov/commons.wikimedia.org

  Az építkezések a Balatonberény vasúti megálló és Vörs vasúti megálló közötti kerékpáros összeköttetés létrehozásán túl úgynevezett kapcsolódó beruházáselemeket is magukban foglalnak, így például az új kerékpáros útvonal csatlakoztatását a balatonszentgyörgyi vasútállomáshoz (a többi településnél kevesebb vonat áll meg), csatlakozást a Bringakörút és Gulya Csárda között megépített kerékpárút-csonkhoz, egy kiágazó szakaszt Battyánpusztáig, illetve biztonságos és jól használható kerékpártámaszok beszerzését és elhelyezését.

  Felújítják a kerékpárúttal feltárt helyközi buszmegállót és a kerékpársávval érintett útburkolatok egy részét, szükség szerint javítják illetve átalakítják a csapadékvíz-elvezető rendszert, a beruházáshoz kapcsolódóan parkolókat és biztonsági sávokat alakítanak ki, illetve helyeznek át.

  A több mint 10 kilométeres útvonal (kerékpárút, irányhelyes kerékpársáv, kerékpárosbarát utca) hálózati kialakításának terveit a Bonum Via Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft. készítette, az új út a tervek szerint október 1-re készül el.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek