A lábáról készített fényképe mentette meg az eltévedt túrázót

Amikor Rene Compean eltévedt egy túrázás során a kaliforniai San Gabriel-hegységben, lefényképezte a lábát. A fotón látható volt, ahogy a túracipője a sziklák felett lógott a Mount Waterman közelében, ami Los Angelestől mintegy 80 kilométerre északkeletre található. Compean elküldte a képet egy barátjának, és azt mondta, hogy eltévedt, majd a mobiltelefonja is lemerült. A veszélyes helyzet azonban boldog véget ért: az interneten egy férfi azonosítani tudta az elveszett túrázó helyét, a kutató- és mentő csapatok pedig biztonságban és sértetlenül találtak rá. Íme, az ominózus fotó, illetve a mentőcsapat, középen a megmentett túrázóval, a kék cipőjében.

Compean eltűnését délután 6 óra körül jelentették. Április 12-én, hétfőn és a Los Angeles megyei seriff osztálya azonnal dolgozni kezdett az ügyön, hogy megtalálja a fénykép készítésének helyszínét. Sajnos Compean nem kapcsolta be a helyadatait, így nem tudták nyomon követni a hollétét. Ekkor a hatóságok a közösségi médián keresztül a nyilvánossághoz fordultak. Megosztották a fotót, és azt írták, hogy Compean autóját a Buckhorn kemping/Trailhead közelében megtalálták, de csupán ennyit tudnak róla.

A fotó és a helyszín leírása alapján azonban egy AI6YR nevű Twitter-felhasználó – rendes nevén Benjamin Kuo – műholdas felvételek segítségével meg tudta határozni Compean helyzetét a Mount Waterman területén.

Felvitte a koordinátákat a Google Earth segítségével, majd az adatokat továbbította a seriff irodájához. Compeant április 13-án délután találták meg a kutató és mentő csapatok – írja a mymodernmet.com.

A Mount Waterman vadregényes tája, ahol könnyen el lehet tévedniForrás: Eeekster/Wikipedia

"Először is szeretnék köszönetet mondani Istennek, hogy biztonságban és egészségben haza juttatott" – mondta Compean az esetről. „Köszönetet mondok mindazoknak, akik szerepet játszottak a keresésben és a felkutatásban. Köszönöm mindenkinek az imáit és az egymással való együttműködést" – tette hozzá boldogan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek