Eljött a vezetett túrák ideje, erre indulhatnak a hétvégén

A  járványügyi intézkedések elmúlt napokban bejelentett enyhítései következtében most már bátran tervezhetik a kiránduló klubok, séta- és túraszervezők a vezetett, csoportos kirándulásokat, természetesen a megengedett kereteken belül. Így akik egy jó kis sétára vagy kirándulásra vágynak, már nem kell azon aggódniuk, hogy egyedül elvesznének vagy unatkoznának. Következzenek hát a hétvégi túralehetőségek, amelyek között a bátrabbaknak még egy SUP deszkás programot is ajánlunk.

Társaságban még jobban telik az idő, de fontos az előírások betartása is - illusztrációForrás: Gianni Crestani/Pixabay

Lapátolás a dömsödi Holt Duna-ágon

Április 24. szombat, 13:00–17:00 
Túrázni hívják a vállalkozó szellemű jelentkezőket egy eldugott csatornába, a Duna dömsödi holtágára, ahol tökéletes helyszíni adottságokkal rendelkező vadregényes területen kalandozhatnak. A vízre szállást megelőzően technikai gyorstalpalót tartanak, de az úszástudás feltétele a túrán részvételnek, és a mentőmellény használata is kötelező! Amit érdemes magukkal vinni: időjárásnak megfelelő öltözék, innivaló, vízálló táska az értékeinek, és ha van, mentőmellény. A részvétel a SUP bérlésével és a hozzá szükséges felszerelésekkel együtt 9000 Ft, a saját felszereléssel érkezőknek: 4000 Ft. További információkat ide kattintva találhatnak.

Szecessziós séta a Belvárosban

Április 24. szombat, 10:00–12:00
Aki nem szívesen mozdulna ki a fővárosból, vagy éppen ide látogatna, annak egy érdekes sétában lehet része a Belvárosban. A sétavezető olyan impozáns épületeket válogatott a szombati sétára, amelyek Magyarországon és a legnagyobb mértékben Budapesten megjelenő szecessziós irányzatok – a belga-francia art nouveau, a német Jugendstil, a bécsi Sezession és a magyar szecesszió – jegyeit mutatják.

A sétán tehát egyrészt keresztmetszetet kaphatnak a századfordulós magyar építészet szecessziós mozgalmáról, másrészt bepillanthatnak az európai szecessziós építészet jellemzőibe is. Megismerhetik az épületek eredeti funkcióját, illetve történetük érdekesebb epizódjait is. A séta díja: 3500 Ft, nyugdíjasoknak, diákoknak egységesen 2500 Ft. Az esemény 5-8 fős csoportokban történik, ezért fontos, hogy előtte regisztráljanak. További információkat ide kattintva kaphatnak.

Zebegényi kirándulás

Április 25. vasárnap, 8:00-10:00 
Találkozó vasárnap reggel 7:45-kor Budapest–Nyugati pályaudvar Westend felőli részén. A Szob felé induló Z70-es zónázó vonattal indulnak 8:07-kor az 5-ös vágányról, az úticél pedig Zebegény, amely 50 perces vonatozással érhető el. A jegy ára 1120 forint. Az időjárástól függ, hogy járhatók lesznek-e a utak, de ha igen, akkor cél a Hegyes-tető és a Julianus kilátó.

Túracipő, réteges öltözködés, megfelelő mennyiségű ivóvíz és ennivaló szükséges. A túra hossza 4 kilométer, amelyben van emelkedő is! Ha rosszak az útviszonyok, Zebegény több látnivalót is rejteget, például a Duna-parton a Dőry kastélyt. A város központjából fel tudnak sétálni a Kós Károly-kilátóba, ahonnan csodás panoráma vár a kirándulókra. További információkat ide kattintva kaphatnak.

Kutyás kirándulás a Pilisben

Április 25. vasárnap 11:00–16:00
A Sziklatornyok és impozáns művárromok nyomába eredni vágyó, kutyás kirándulókat várnak a Pilis déli lejtőin. A Köves-bércet is érintő útvonalon könnyű, változatos gyalogtúrán vehetnek részt a Pilisborosjenő környéki hegyekben.

Négylábúakkal is van lehetőség a közös kirándulásra - illusztrációForrás: Yama Zsuzsanna Márkus/Pixabay

A séta csúcspontjai lesznek az egri vár romjai, mely a nagysikerű Egri csillagok című film sokak által ismerős díszletéül szolgált, és a Teve-szikla bizarr sziklaformációi. A találka helye Pilisborosjenőn az autóbusz fordulóban lesz. További információkat ide kattintva találhatnak. 

Tavaszi túra a Farkas-hegyre

Április 25 vasárnap, 15:30-17.30
Jó társaságot és garantáltan szép természeti környezetet ígérnek annak a tavaszi túrának a szervezői, amely során a csapattal Gazdagrét fölött a Rupp-hegyen át a Budaörsi Kopárok felé tartanak, hogy aztán a különleges klímájú Farkas-hegyet érhessék el, ahol egykor a vitorlázó repülőtér működött. A Covid-biztos kirándulás során a túrázók kisebb csoportokban, egymástól látótávolságban haladnak majd, a maszk viselése ajánlott. További információkat ide kattintva kaphatnak a túráról.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek