Mától újra látogatható az ország egyik legszebb botanikus kertje

Április 14-én szerdán reggel 8 órától újra látogathatók a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert szabadtéri gyűjteményei, ahol minden nap este 6 óráig várják az érdeklődőket. Jelenleg a kiemelt látnivalók közé tartoznak a korai tulipánok, nárciszok, magnóliafák, juharfák és az egyes korai díszcseresznyék virágzása. Az üvegházak és a zárt kiállítóterek egyelőre még nem nyitnak ki, és a csoportvezetés is szünetel – olvasható a Botanikus Kert Facebook oldalán. Ebben a tavaly tavasszal készült kisfilmben megnézhetik, milyen látvány fogadhatja a kirándulókat az idén is.

A több mint 200 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény-gyűjteménye, amely minden évszakban 27 hektáron csodálható meg. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, és 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra. 

Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében jelenleg egyidejűleg legfeljebb 2000 fő tartózkodhat a Kert területén.

A bejárat előtt is és a kert teljes területén kötelező a távolságtartás és a maszk viselése, a jegypénztárnál pedig kézfertőtlenítőket helyeztek ki. További információkat a Botanikus Kert weboldalán találhatnak. (Borítókép forrása: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót/Facebook).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek