Jövő héten egy feltétellel nyithatnak a teraszok az országban

  Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és fél millió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően. (Jelenleg 3 millió oltásnál tartunk.)

  Liszt Ferenc téri életkép még a járvány előttForrás: AFP/Attila Kisbenedek

  „A kormány az újranyitás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltottban határozta meg. Ha ezt elérjük, és reményeim szerint a következő hét közepén szerdán, csütörtökön ez meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok" – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy "visszakaphatjuk a régi életünk egy darabját".

  Mint folytatta, a kormány döntött az iskolák újraindításáról is. „Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk" – húzta alá a kormányfő, aki türelmet és megértést kért a szülőktől. „Úgy döntöttünk, hogy április 19-én, vagyis hétfőn kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait" - tette hozzá. A felső tagozatosoknak marad a digitális oktatás, ők a középiskolásokkal egy időben, május 10-én térhetnek vissza az iskolapadba - írja az index.hu

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek