Idén sok újdonsággal készülnek Gyuri bácsi gyógynövénykertjében

Reményeik szerint május elején, ha a járványhelyzet is megengedi, újra kinyitja kapuit a Gyógynövénykert, és akkor ismét elkezdődhetnek majd a gyógynövénytúráik is, írják a  Bükkszentkereszt határában létrejött kert weboldalán. A tegnap, április 15-én 93. szülinapját ünneplő, bükki füvesembernek is nevezett Szabó Gyuri bácsi már számos beteget meggyógyított a gyógynövényei és a tanácsai segítségével. 

Gyuri bácsi első gyógynövénykertje Bükkszentkereszt határában az ezredfordulón jött létre abból a célból, hogy megőrizze a lassan feledésbe merülő népi gyógyászat növényeit. Az országszerte ismert kertben, melyet évente több ezer látogató keres fel, hasznos és érdekes oktató-nevelő munka folyik. Az eredeti kert azonban lassacskán kicsinek bizonyult, és egyre nagyobb volt az igény a bővítésre, új, részben kényelmi funkciók létrehozására. Az ebben a szellemben kialakított új kert 2020-ban nyitotta meg kapuját.

Itt a mesés látványt még az illatok is feldobjákForrás: Szabó Gyuri bécsi/Facebook

Aki vett már részt akár az egynapos, akár a háromnapos túrák bármelyikén, annak nem kell is mondani, hogy innen nemcsak életre szóló élményekkel, de hasznos tudás birtokában térhet majd haza.

2021-ben sok újdonsággal készülnek

• Idén első alkalommal lehet részt venni a háromnapos „Fűben-fában orvosság", avagy gyógynövények és régi gyümölcsfajták az egészség szolgálatában túrán, melyet Dr. Pottyondy Ákos fog vezetni. A túrázók kézzelfogható gyakorlati tudásanyagot szerezhetnek a különböző gyógynövények, régi tájfajta gyümölcsök otthoni felhasználásáról.
• Bővül a túravezetők csapata is, így most már négy kiváló szakember vezetésével ismerhetik meg a gyógynövények különleges képességeit és tulajdonságait.
• Több egynapos túrát indítanak, mert csak az egynapos túrák keretében lehet vezetett látogatást tenni a tavaly megnyílt új gyógynövénykertben.
• A túraoldal is megújul. Itt hasznos információkkal és a túrákról szóló érdekes tartalmakkal várják a túrák és a gyógynövények kedvelőit, az online jelentkezés folyamatát pedig könnyebbé tették.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek