Nagyszabású turisztikai fejlesztések indulnak a Pilisi Parkerdőben

Számos turisztikai szolgáltatással bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata. Közel 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki, illetve fejlesztik a visegrádi Nagyvillám sípálya szolgáltatásait. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával indított beruházások összértéke eléri a 3 milliárd forintot, a megvalósítás pedig 2022 év végével zárul le.

Forrás: Manfred Antranias Zimmer/pixabay.com

A projektcsomag egyik legfontosabb eleme a kerékpározásra alkalmas erdei utak felújítása, helyreállítása. Továbbá kiterjedt e-kerékpárkölcsönző-hálózat és egy hegyi kerékpározásra alkalmas pálya is kiépül a Parkerdő területén. A felújítások során az úthálózat közel 75 kilométer hosszan újul meg és válik kerékpározásra alkalmassá. A 100 e-bringával működő kölcsönzőrendszernek köszönhetően a kevésbé edzettek is megtapasztalhatják a hegyi bringatúrák örömét. A terepkerékpározás szerelmesei egy egyértelműen kijelölt nyomvonallal, biztonságos infrastruktúrával és technikai kihívásokkal ellátott új pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

A Visegrád melletti sípálya fejlesztése

A rekonstrukció másik nagy célterülete a Mogyoró-hegyen található Nagyvillám sípálya. A fejlesztés a sípálya technológiai hátterének korszerűsítésével a síelhető napok, illetve a látogatók számának növelésére, valamint a négyévszakos szolgáltatások megteremtésére koncentrál. Kialakítanak egy víztározót és egy ahhoz tartozó szivattyúházat amely folyamatosan biztosítja a hó előállításához szükséges vízmennyiséget. Készül egy kétszintes fogadóépület, valamint egy játszótér, melynek témája az erdő és annak élővilága.

Parkolófejlesztések

A projekt keretein belül új autó- és buszparkolókat alakítanak ki illetve újítanak fel. A fejlesztés tervezett eredményeként 9 parkolóponton összesen 335 autó parkolása válik lehetővé, a sípálya mellett ezen felül egy 10 busz megállására alkalmas területet alakítanak ki. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek