Vattacukor Barlangoknak nevezik a túrázók a lenyűgöző rózsaszín turisztikai látványosságot

Cotton Candy Caves, azaz Vattacukor Barlangok, illetve Rózsaszín Barlangok néven is ismert az a különleges természeti látványosság, ami Ausztráliában a Moonee Beach Trail vonalán a Munmorah Állami Természetvédelmi Területen, Új-Dél-Wales fővárosától mintegy130 km-re északra található. A fenséges látványért Sydneytől mindössze két órát kell autózni, hogy saját szemükkel is lássák, ilyen színek a természetben is léteznek. 

A turisták a Moonee Beach Trailen keresztül juthatnak oda, de azokat, akik elindulnak, figyelmeztik, hogy készüljenek fel egy 4 km-es sziklák mentén vezető visszaútra. Ráadásul arra is kérik a látogatókat, hogy csak apálykor tegyék meg ezt az utat, nehogy megcsússzanak vagy a hullámok nehogy lesodorják őket. A látványért megéri elmenni, mert apálykor a barlang réseiből visszahúzódik a víz, és előbukkananak az élénk rózsaszínű és lila árnyalatú sziklák.

Pont mint a mesébenForrás: INSTAGRAM

Ha a sétálók kedvet kapnak még egy kis kalandhoz, ellátogathatnak a Rainbow Caves (Szivárvány-barlangokba) a Moonee Beach északi végén – írja a Daily Mail.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek