Szerdától ismét látogatható a Pákozd-Sukorói Arborétum

Ismét látogatható a Pákozd-Sukorói Arborétum március 10-től, szerdától. A hét minden napján várják a természet iránt érdeklődőket és a kirándulni vágyókat hétfőtől péntekig 10:00 és 18:00 óra között, szombaton illetve vasárnap 9:00-18:00 óráig. A színpompás tavaszi virágok mellett számtalan élmény is várja a látogatókat a friss levegőn, a természetben és a madárcsicsergéssel teli erdőben.

Hamarosan itt is lehet kirándulniForrás: Picasa/Geri Fotó/Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark/Facwebook

Találkozhatnak nagyvadfajokkal, a madárröpdékben szemügyre vehetik a mezei és az erdei szárnyasokat, illetve a vízivilág-megfigyelő pontról kémlelhetik a vízi élővilágot. A kilátóból a Velencei-tó csodálatos panorámája tárul a látogatók elé. Érdemes végigsétálni a 9 állomásos erdészeti tanösvényen, mely az erdő életközösségeit és az ember erdei tevékenységét mutatja be.

Garantált élményt nyújt a rönkvárral, csúszdákkal, mászókákkal és kötélpályával felszerelt kalandjátszótér is.

Az Arborétum megtekintése után keressék fel a Bence-hegyi kilátót is, ahonnan a Velencei-tó páratlan körpanorámáját élvezhetik. A látogatások alkalmával ügyeljenek a járványügyi szabályok betartására. A park teljes területére vonatkozóan kerüljék a gyülekezést vagy nagyobb csoportosulást, illetve lehetőség szerint tartsák a 1,5 méter távolságot – írja a berek.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek