Hawaii megelégelte a felelőtlen turistákat, új törvényt hoz

Azok, akik letérnek a kijelölt útvonalakról vagy szabálysértést követek el, hamarosan az anyagi terheit is viselhetik, ha meg kell őket menteni. Hawaii festői túraútvonalaival együtt járnak a kockázatok is, gyakran lehet találkozni például figyelmeztetőtáblákkal árvíz, veszélyes sziklák vagy hulló törmelékek miatt. Annak ellenére, hogy a táblák jelzik, bizonyos területek le vannak zárva, sokan még sem veszik ezeket figyelembe, és veszélyes helyzetekbe kerülnek. Emiatt most törvényjavaslat készült, amely megkövetelné, hogy azok a túrázók, akik nem engedelmeskednek a felszólító tábláknak, fizessenek a saját megmentésükért – írja a travelandleisure.com.

Egy ilyen gyönyörű hely veszélyeket is rejt azoknak, akik nem veszik komolyan a figyelmeztetéseketForrás: Christopher Kuszajewski/ Pixabay

J. Kalani English hawaii szenátor szerint ugyan a javaslat keménynek tűnhet, de élet vagy halál kérdése forog fenn, és a bekövetkezett események többségét meg lehetett volna előzni, ha a turisták betartják a megfelelő óvintézkedéseket. Becslése szerint évente mintegy ezer mentőakció történik, és ezek több ezer dollárba kerülnek. A szenátor felhozott egy sajnálatos esetet is, ami ebben a hónapban történt: egy 26 éves kaliforniai turista életét vesztette, miután Hana település közelében egy gyors áradás a tengerbe sodorta. Hiába figyelmeztették őt a helyi lakosok a küszöbön álló eső veszélyeire, az utazó mégis úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja a kockázatot.

Mivel ilyen egyedülálló az ökoszisztémánk, sok-sok természeti veszély van errefelé" – jelentette ki a szenátor.

A Maui Tűzoltóság is figyelmeztetést adott ki: "Soha ne haladjon át patakon vagy tavon és ne ússzon benne, ha sötét felhők gyülekeznek a hegyekben. Gyors áradás is előfordulhat a magasabban lévő esőfelhők következtében, még akkor is, ha közben süt a nap."

Íme, egy kisfilm, ami bemutatja Hawaii10 legveszélyesebb természeti katasztrófáját az elmúlt 100 évből.

A szenátor emondta, szeretnék, ha az emberek figyelembe vennék a felhívásokat. Szerinte a felelősségről nem szabhatnak szabályokat, de pénzügyi szabályozást tehetnek. Reméli, hogy ez elgondolkodtatja, nem pedig elijeszti az utazókat. "Azt szeretnénk, hogy látogassanak el ide, élvezzék a vakációt, és túléljék, visszatérjenek, és elmondhassák, milyen nagyszerű időt töltöttek el itt nálunk" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek