Nyitnak a sípályák Olaszországban

Számos olaszországi sípálya február 15-től újra kinyit, bár a síelés és a snowboardozás örömeit egyelőre csak a helyiek élvezhetik, miután továbbre is fennál az egyes régiók közötti utazási tilalom - adja hírül a lonelyplanet.com.

Forrás: Pitsch/pixabay.com

A döntést a CTS, az olasz kormány tudományos bizottsága hozta meg. Az ország tartományai a járványhelyzet súlyossága szempontjából különböző, színekkel jelölt kategóriákba tartoznak, és az újranyitás csak az alacsonyabb fertőzöttségi szintű, sárga zónákra vonatkozik. 

A legismertebb sípályák is ilyen sárga zónákban találhatók, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Piemont, Valle d'Aosta és Veneto tartományokban, kivéve a dél-tiroli régiót, amely a narancssárga zónában található. Olaszországban a fertőzöttek aránya folyamatosan csökken, noha egyes városokon és tartományokon belül tapasztalhatók még felfutások, amelyek miatt ezek a területek a vörös zónába kerülnek.

Várhatóan korlátozzák a felvonók kapacitását, kötelező lesz a maszk viselése, és egymástól megfelelő távolságra kell sorban állni. A lombardiai üdülőhelyeken például a sífelvonók óránként a megszokott forgalmuk legfeljebb 30%-ával üzemelhetnek. A trentinói és venetói üdülőhelyei a tervek szerint február 17-én nyitnak ki, míg piemonti Via Lattea fő üdülőhelyei azt tervezik, hogy néhány felvonót február 20-ától üzembe helyeznek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek