Átadták a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját

  Székelyvarságon hétfőn adták át a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját. A közepes nehézségi fokú, 1050 méter hosszú, 161 méteres szintkülönbségű sípályát kétüléses libegő, öt hóágyú és az ezekhez vizet biztosító 8000 köbméteres víztározó és vezetékrendszer szolgálja ki – olvasható az MTI hírei között.

  A pályát kialakító Székelyvarság Négyévszakos Sí és Túraközpont Egyesület 420 millió forintos támogatást nyert a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságától. A pálya kialakításánál Miklós Edit csíkszeredai származású alpesi sízőnek, a Magyar Síszövetség volt elnökének a szakmai tanácsait is kikérték.

  Az átadó ünnepségen szóba kerül az is, hogy a közeli jövőben a Hargita-hegységben szigetként működő síközpontokat: a Madarasi Hargitát és Hargitafürdő sípályáit összekötik, levezetik a Csíki-medence és Székelyvarság felé, és olyan sípályarendszert hoznak létre, amelyhez hasonló nincsen a régióban.

  Forrás: Székelyvarsági sípálya / Facebook

  Tamás Ernő, Székelyvarság polgármestere elmondta: a hegyvidéki település eddig elsősorban nyáron vonzotta a turistákat, a mostani beruházás a téli idényben is vonzóvá teszi a községet. A székelyföldi településnek 1565 lakosa volt a 2011-es népszámláláson, a lakosság 99,7 százaléka magyarnak vallotta magát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!