Zárva vannak a sípályák? A városi síelőknek ez sem probléma!

A Covid-helyzet miatt zárva tartanak a sípályák Franciaországban, ezért szerdán egy férfi kitalálta, hogy Párizs Montmartre negyedének havas utcáin csúszik majd le léceivel – írja a Reuters.

Ez egy 2018 februári fotó, akkor is próbálkoztak már hasonló mutatvánnyalForrás: AFP/Alain Jocard

"Mivel a kormány bezárta a sípályákat, azt tesszük, amit tudunk. Sajnos erre kényszerülünk" – fogalmazott a magát csak Nathannak nevező férfi. A francia fővárost az elmúlt napokban befedte a hó, de persze a síelés feltételei messze nem olyanok, mint mondjuk a Francia-Alpok széles lesiklópályáin.

A férfi a Sacré Cœur-bazilika, vagyis a Szent Szív-bazilikához vezető lépcsők közeli macskaköves utcán próbált lesiklani, és bár sílécei akadozva csúsztak a vékony havon, a mutatványa során többször is elesett, és nekicsúszott az út menti fáknak. Később a templom alatti domboldalban talált egy kisebb füves placcot, ahol bár rövid távon, de sikerült párszor lecsúsznia. Persze, nem először történik ez ezen a helyen, sílécekkel és szánkókkal a korábbi években többen is próbálkoztak már a domboldalról lecsúszással.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek