Videóra vették, ahogy a medve megkerget egy síelőt

Izgalmas napja volt annak a síelőnek, akit szombaton egy medve vett üldözőbe az egyik predeáli pályán. A férfit a libegőn felfelé haladó turisták figyelmeztették, hogy siessen jobban és inkább ne is nézzen hátra, mert egy medve szalad utána – számolt be az esetről a Főtér lap.

A jelenetet a turisták meg is örökítették egy videóban, és bár abból nem derül ki, hogy a medve utol érte-e a fiatal síelőt, a lap a csendőrség szóvivőjének beszámolójából megtudta, hogy nem történt személyi sérülés. Mindez a síelő lélekjelenlétének is köszönhető, aki azzal a szándékkal dobta le a hátizsákját, hogy elterelje az állat figyelmét.

Szombaton egyébként két telefonos figyelmeztetést is kiadtak a hatóságok medve jelenléte miatt, két különböző pályára. A fent említett sípálya ugyanakkor hivatalosan le volt zárva. Hasonló eset történt múlt héten is, de akkor csak egy medvebocs tévedt a kelebucsi (Clăbucet) pályára. Bár úgy tűnhet, hogy ez egyre sűrűbben fordul elő, a csendőrség szóvivője szerint idén kevesebb medvét kellett leterelni a pályáról, mint az előző években – tette hozzá a lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek