Szerencsésen megmenekültek, majd bírságot kaptak a hegymászók

Két glasgow-i hegymászót megbírságoltak, miután megszegték a korlátozásokat azért, hogy megmászhassák az 1343 m magas Ben Nevist, Skócia és egyben az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsát. Valószínűleg soha nem derült volna ki a szabályszegés, ha a hegymászók nem ütköznek nehézségekbe – írja az Evening Standard.

A Ben Nevis a szigetország legmagasabb hegycsúcsaForrás: Thincat/Wikipedia

A két férfi szombaton több mint 160 kilométert tett meg Glasgowtól a felföldi Fort Williamig, de miután veszélybe kerültek, 16.15 körül riasztották a rendőrséget. A körülbelül másfél órán át tartó mentés sikere érdekében a Lochaber hegyimentő csapathoz csatlakozott a Rescue 151 csapata is.

A mentőcsapatok együttes erővel segítettek a bajbajutott mászókonForrás: Lochaber Mountain Rescue Team/Wikipedia

Mint a skót rendőrség szóvivője elmondta, január 30-án, szombaton 16 óra 15 perc körül kaptak bejelentést két hegymászóról, akik a Ben Nevisen akadtak el. A helyi hegyimentők és a parti őrség csapatai közösen vettek részt a mentésben, és légi támogatás is érkezett. Mindkét férfit biztonságosan lehozták a hegyről 17.45 körül. Sérülés nem történt, de mindkettőjüket megbírságolták a koronavírus-előírások megsértése miatt" – szögezte le a szóvívő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek