Mégsem lehet síelni Szlovákiában az új szigorítások miatt

  Korábban az utazást Szlovákiában nem korlátozták, a kirándulóhelyek és a síközpontok is nyitva maradhattak, bár december 14-től a hotelek és egyéb szálláshelyek, illetve a síközpontok csak olyan vendégeket fogadhattak, akik 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni, a szállodavendégeknek pedig a szobájukban szolgálták fel a reggelit és a vacsorát. Január 1-től, reggel 5 órától azonban szigorított korlátozások léptek életbe Szlovákiában. A síközpontok zárva tartanak, a szállodák pedig nem fogadhatnak új vendégeket, miután az eddigi intézkedések nem akadályozták meg kellő mértékben a Covid-19 betegség terjedését.

  A léceket egyelőre Szlovákiában is el kell rakni - illusztrációForrás: ivabalk/Pixabay

  December 31-én éjféltől tehát minden síközpont zárva tart. A korlátozás kiterjed a szállodákra is. Azok, akiket már elszállásoltak, maradhatnak, de nem hosszabbíthatják meg az ott-tartózkodásukat. A szállodák január 1-től új vendégeket nem fogadhatnak. Az éttermek ételt csak elvitelre adhatnak ki, bezárják a templomokat is. A természetben lehet tartózkodni, de csak az adott járáson belül, Pozsony és Kassa esetében pedig csak a városon belül. Az intézkedések előreláthatóan január 24-ig maradnak érvényben – írja a turizmus.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!