Szolnokon is bevetették a hóágyúkat

  Szombat délutánra hóba borulhatnak a szolnoki Várkonyi tér dombjai. A hóágyú csütörtök éjjel már üzemelt, reggelre néhány centi hóval borítva be a területet. Az ötlet néhány hete lakossági kezdeményezés kapcsán merült fel, mint a szoljon.hu cikkéből kiderül.

  A kép illusztrációForrás: kristamonique/pixabay.com

  "A megyeszékhelyen élők közül is sokan utaznak a hegyekbe szánkózni, szeretnénk itt helyben megteremteni ennek a lehetőségét. A területen vasárnap délelőttig dolgozó csapat mindent meg fog tenni, hogy minél nagyobb hótakaró boríthassa a dombjainkat" – mondta Lits László, NHSZ Zounok Zrt. vezetője.

  A hóágyú mínusz három Celsius-fok alatt üzemel stabilan, minél hidegebb van annál nagyobb mennyiségű hó előállítására képes. A tervek szerint egész éjszaka és szombat délelőtt is működik majd, így legkésőbb szombat délutánra a kicsik és nagyok már élvezhetik a szánkózást. A területet csak maszkban lehet használni, ügyelve a távolságtartásra.

  Dolgozik a Hógyár a Várkonyi téri dombokon, ahol szerencsés esetben hétvégén - havazás híján is - már csúszkálhatnak a szolnoki gyerekek!

  Közzétette: Kimondott Szolnok – 2021. január 15., péntek

  Mint Lits László hozzátette, a Pletykafaluból és a Széchenyiről is megkeresték már őket, ha a technika beválik és az időjárás engedi, nem kizárt, hogy oda is sikerül majd havat varázsolni.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!