Már nem csak a mátraszentistváni síparkot hóágyúzzák, nemsokára a többibe is ellátogathatunk

Kedden megnyitották a mátraszentistváni sípark kapuit és üzembe helyeztek négy pályát. A területen elindult a négyszemélyes panorámalift, szerdától pedig további pályákat terveznek megnyitni az üzemeltetők. A sípark Facebook-oldala szerint a 3-as pálya és a C lift szerdától már használható is lesz.

A 4-5-6-7-es pálya, a Panorámalift és az oktató liftek nyitva vannakForrás: Sípark Mátraszentistván / Facebook.com

A sípark a saját Covid-protokollja szerint csak síelőket és snowboardosokat enged a területére, nézelődők és szánkózók még nem tartózkodhatnak a pályákon és a melegedők is zárva vannak. Bár működik a síiskola és a síkölcsönző, a hüttében leülni nem lehet, ételt és italt csak elvitelre adnak ki.  

A síparkban egy nagy beruházás keretében fejlesztették a hóágyúrendszert, kicserélték a föld alatti gerincvezeték jelentős részét, és új, fagymentes betonaknákat is építettek. A hóbiztonság növelése érdekében további négy új energiatakarékos, automatizált ventilátoros hóágyút, valamint egy lándzsás hóágyút vásároltak, amelyek a régi manuális hópótló gépekkel szemben távolról indíthatók és vezérelhetők – olvasható a Síelők.hu cikkében.

A mátraszentistváni sípark mellett több más hazai síterepen is elkezdték a hóágyúzást a hét elején, így a síelők, snowboardosok hamarosan még több helyszínen hódolhatnak a téli sportoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek