Ezek a legszebb erdei szánkópályák Magyarországon

A téli sportok szerelmesei biztosan nagyon várták már a hóesést és a tartós hideget, ezért a hellovidék.hu cikkében összegyűjtött néhány olyan erdős környéket, ahol lehetőség van szánkózni is. A sípályákon ez általánosan tilos és veszélyes (de erre mindenhol fel is hívják a figyelmet), illetve indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az aktuális helyi állapotokról akár a hómennyiség, akár az esetleges lezárások miatt. A hideg időjárás azonban mindenképpen a szánkózók oldalán áll a hétvégén.

Sokan már alig várják, hogy szánkóra pattanjanak - illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

Dobogókő

Ugyan ide főként síelők járnak, de van olyan terület, ahol szánkózni is lehet. Erre megfelelő lejtő például a sípályán túli átjátszóállomástól a sípálya tetejéig vezető, nagyjából 200 m hosszú szakasz és az Ady Endre útról induló lejtő is.

Visegrád

150 m-es szánkópályát találnak a kezdő sípálya mellett, és a Déli oldalon, a bobpálya mellett is van egy 300 méteres, szánkózásra alkalmas pálya.

Mátra

Mátrafüreden két szánkópálya található: a központból a sárga háromszög jelzésen elindulva, mintegy 1,7 km-re található az egyik. A pálya legmagasabb pontja tengerszint felett 450 m-re, a legalacsonyabb 380 m-re található. A központból a sárga sáv jelzésen déli irányba (Gyöngyös felé) haladva, a kisvasút nyomvonalát keresztezve lehet eljutni el a Pipis-hegy északi oldalára, mintegy 1450 métert megtéve. Itt található a másik szánkózásra alkalmas terep.

Mátraházán a parkolóból szintén a sárga háromszög jelzésen 330 métert haladva juthatunk el a szánkópályáig, melynek legmagasabb pontja 710 m tengerszint feletti magasságban van. Kékestetőn, az Angyalok tisztásán 60-80 m hosszú pályán vagy a Déli sípálya alján, közel 1 km-es szakaszán csúszhatunk.

Zebegény

A 2012 óta nem üzemelő sípályán korábban elkülönített szánkópálya is volt, de szánkózásra most is alkalmas.

Kőszeg

A Szabó-hegyen külön szánkópálya várja a szánkózókat, persze ha megfelelő mennyiségű hó esik.

Börzsöny

Királyréten találunk külön szánkópályát, a Nagy-Hideg-hegyen a turistaház és a Cseresznyés parkoló között is lehet csúszkálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek