Új természetismereti központ épül a Nyugat-Mecsekben

  Az aktív ökoturizmus fellendülésével egyre nagyobb az igény az élményközpontú és természetközeli szolgáltatások iránt. A Mecsekerdő Zrt. elkötelezett a térség turisztikai fejlesztésében, így ezúttal egy határmenti együttműködés keretében a Nyugat-Mecsekben új természetismereti központ jöhet létre. 

  A tervek szerint így fog kinézni a Mecsek Discovery CenterForrás: Kiss Milán/mecsekerdo.hu

  Az EAGLE nevet viselő, két éves horvát-magyar projekt keretében izgalmas infrastrukturális fejlesztések, továbbá turisztikai és ismeretterjesztő szolgáltatások várhatóak a Dráva mindkét oldalán.
  Pécs-Árpádtetőn a Mecsextrém erdei kalandpark szomszédságában működik a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola, melynek helyén hamarosan egy új funkciókkal teli természetismereti látogatóközpont, a Mecsek Discovery Center várja a felfedezőket.

  A közel ötszáz négyzetméteres, kétszintes épület a fenntarthatóság jegyében készül, közel nulla energiaigényű létesítményként.

  Turisztikai szempontból a komplexum legfontosabb része a kiállítótér lesz. Az „Emberek a Mecsekben" témát bemutató 140 m2-es tematikus kiállítás játékos és innovatív módon ötvözi majd a helytörténeti, természetismereti és természetvédelmi érdekességeket. Szintén a projekt része a már meglévő Mókus tanösvény fejlesztése, a közép-hegységek madárvilágát bemutató új tartalom kidolgozása és a tanösvény digitális alapokra helyezése – írja a mecsekerdo.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!