Kedvezményes jegyárakkal várják a síelőket és deszkásokat Szlovákiában

A Szlovákia legnagyobb síközpontjaként emlegetett Jasnában (Deménvölgy) elindult az egy- és többnapos síbérletek értékesítése a 2020/21-es téli szezonra. A Nízke Tatry Jasná, vagyis Szlovákia legnagyobb síarénája most kedvezményekkel csábít a síelésre és snowboardozásra a Chopok északi és déli oldalán egyaránt, az összesen 50 kilométer hosszú pályákon – írja cikkében a Turizmus.com.

A térségben növelték a hóágyúk kapacitását, továbbá egy 3 kilométeres körpályát is létrehoztak a sífutók számára. A szállást is kereső vendégek Jasnában kedvezményes csomagokra fizethetnek be, melyek síbérletet vagy akár a kötélpálya-rendszer egyszeri használatát is tartalmazzák. De a turistákra számos újdonság vár még a térségben.

Idén például megnyílik a Grocery Grand Shop, amely a legjobb minőségű helyi termékeket kínálja majd, így a Hotel Grand Jasná vendégei megismerhetik a régió jellegzetes ízeit a friss tejtől a hústermékeken át az ízletes kenyérig és péksüteményig. Újdonság lesz továbbá a Hotel Pošta megnyíló koktélbárja is. 

A síbérletek online elővételi értékesítése november 18-án indult, a jasnái síszezon pedig a tervezettek szerint december 4-én kezdődik. Azonban a koronavírus-helyzetre való tekintettel – az esetlegesen újabb korlátozó intézkedések bevezetését követően – a síbérletek vagy a szálláshely-foglalás garanciális módosítása is megoldható, fogalmazott Čeněk Jílek, a Tatry mountain resorts egyik vezetője.

A Chopok északi és déli oldalán egyaránt, 50 km hosszan futó, minőségi pályákon csúszhatnak - illusztrációForrás: Alexandra Koch, Pixabay

A Jasnába és Magas-Tátrába induló sízők az egy- és többnapos síbérleten kívül november végéig a teljes 2020/21-es szezonra szóló, úgynevezett Šikovná sezónkát (Ügyes szezonjegyet) is megválthatják. Ez a bérlet a Jasná és a Magas-Tátra területén, 74 km-es pályaszakaszon nyújt síelési lehetőséget négy központban: Jasná, Tátralomnic, Csorbató és Ótátrafüred területén. 

A Šikovná sezónka Premium bérlettel pedig mintegy 183 kilométer hosszan futó sípályát és négy ország területén található nyolc központot – Jasná (SK), Tátralomnic (SK), Csorbató (SK), Ótátrafüred (SK), Szczyrk (PL), Špindlerův Mlýn (CZ), Mölltaler Gletscher (AT), Ankogel (AT) – látogathatunk egész szezon alatt.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek