Idén is átadták a síterepek Oscarjának számító World Ski Awards díjakat

A World Ski Awards, a síturizmus kiválóságainak elismerését és díjazását célzó globális kezdeményezés. A 2013-ban elindított díj célja a síturisztikai ipar színvonalának növelése azáltal, hogy díjazza a szakterületek legjobbjait. A legjobb üdülőhelyekre, szállodákre, faházakre és utazásszervezőkre a szakemberek és a nagyközönség is leadhatta a szavazatait  – olvasható a worldskiawards.com weboldalán.

A síelés szerelmeseink Mekkája Európa legmagasabb síterepe, a franciaországi Val ThorensForrás: Florian Pépellin/Wikimedia Commons

A győztesek között szerepel Európa legmagasabb síterepe, a franciaországi Val Thorens, amelyet a világ legjobb üdülőhelyének választottak meg, sípályáinak és kiterjedt pályaszállásainak köszönhetően. A látványos alpesi környezetben letisztult várostervezés segített a svájci W Verbiert, hogy megszerezze a világ legjobb síhotelének járó elismerést, míg a fenséges Matterhorn árnyékában ülő Chalet Zermatt Peak a legjobb turistaház címét kapta meg.

A svájci W Verbier lett a "Világ legjobb síhotele"Forrás: marriott.com

Új résztvevőként a japán Park Hyatt Niseko Hanazono lett a legjobb új síhotel, miközben a svájci Verbierben a Chalet Marmottière a legjobb új turistaház címet kapta meg. A svájci LAAX-ot, amely a világ legnagyobb félcsövének ad otthont, a legjobb freestyle üdülőhelyének kiáltották ki, a Ski Dubai pedig elnyerte a legjobb fedett sípályája díjat. Ausztria pazar Aurelio Lech hotele lett a legjobb sí-butikhotel.

Sion Rapson, a World Ski Awards ügyvezető igazgatója ezeket mondta az esemény kapcsán: "a nyertesek a síutazási és turisztikai ágazat legjobbjait képviselik, és gratulálok mindegyiküknek. Mindannyian figyelemre méltó rugalmasságot tanúsítottak a soha nem látott kihívások évében." Hozzátette, hogy a World Ski Awards 2020-ban rekordszámú szavazatot kapott a nagyközönségtől. A nyertesek teljes listáját ide kattintva tekinthetik meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek