Október végére készül el a világító bicikliút

  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kísérleti projektbe fogott az Eurovelo6 nemzetközi kerékpárút Komárom-Esztergom megyei, közkedvelt Duna-menti szakaszán, összesen több mint 2 kilométeren. Gyantába ágyazott, úgynevezett fotolumineszcens boroszilikát szemcséket kevertek a kerékpárút anyagába. Ezeket a szemcséket a nap fénye feltölti, és világítanak a sötétben - derül ki a cég Facebook-oldaláról.

  Forrás: facebook.com/MagyarKozut

  A kezelés a közlekedésbiztonság javítását célozza, így elsősorban veszélyes gyalogátkelők, kerékpárutak, sávjelzések, járdák, sarokkövek, negyedkövek, lassítószigetek, úttartozékok kapják meg. A megoldással kényelmesebbé és biztonságosabbá válhatnak az olyan külterületi útszakaszok, melyeken nincs közvilágítás, miközben sem az energiafelhasználás, sem a fényszennyezés nem nő.

  Forrás: facebook.com/MagyarKozut

  A szemcsés kezelés további alkalmazásáról a tapasztalatok alapján döntenek majd, az új anyag beépítését a hét elején kezdték, várhatóan október végéig el is készülnek a munkálatok.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!