Mától minden fővárosi Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani

Minden fővárosi Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani október 17-től, szombattól. A BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően a villamosok mintegy egyharmadán lesz lehetőség arra, hogy kerékpárral együtt is fel lehessen szállni. A budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellet mostantól tehát Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es villamosvonalon, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-as villamosvonalon is lehet biciklit szállítani - derül ki a BKK sajtóközleményéből.

Forrás: Nyírő Simon/BKK

Bringaszállításra jelenleg több mint 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten, október 17-től ez a szám mintegy 320-ra bővül. Biciklivel felszállni tehát a budai fonódó hálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamosra, a pesti oldalon pedig az 1-es, a 12-14-es, valamint a 28-as vonalon közlekedő, kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényekre lehet. 

A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Az utazás során az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint érvényesített biciklijeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

Szeptemberben három hónapos tesztidőszak kezdődött, melynek keretében hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – azaz az kerékpárosoknak csak saját utazásukhoz szükséges jeggyel, bérlettel kell rendelkezniük. A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek