Új zöld túraútvonalat ajánl Szlovénia

  Szlovénia új túrát ajánl a látogatóinak, az útvonal az ország három, zöld minősítéssel rendelkező területét köti össze: Ljubljana, Kočevje városát és Bela Krajina régiót - adja hírül a lonelyplanet.com.

  KocevjeForrás: Sl-Ziga/commons.wikimedia.org

  A zöld fővárosok útvonala a fenntarthatóság jegyében született, melyhez térképpel, szállás-, étterem- és tevékenységjavaslatokkal látják el az utazókat. Az ország Zöld Konzorciumának tagjai által meghatározott és a Szlovén Idegenforgalmi Testület támogatásával megvalósult útvonal állomásai a Slovenia Green védjeggyel tanúsított városokban és falvakban találhatók. A településeknek számos kritériumnak kell megfelelniük, amelyek a környezetvédelmi szempontok mellett az alkalmazottak munkakörülményeire és az ipari termelés módozataira is kiterjednek.

  Ljubljanától körülbelül 65 kilométerre délre található Kočevje, amely Natura 2000-es területen található ősbükköséről, a Krokarról híres. Itt számos vadon élő állattal találkozhatunk, sőt, medvét is figyelhetünk magaslesről. Innen mintegy 60 kilométerre keletre a horvát határ melletti Bela Krajina régióba jutunk, amelyet a Kolpa folyó szel át. Ez a vidék kulturális sokszínűségéről és gasztronómiájáról ismert, beleértve a borokat is. Az útvonal autóval, vonattal, kerékpárral vagy akár gyalogosan is bejárható.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!