Új túraútvonal szeli majd át a festői horvát félszigetet

  Horvátország második legnagyobb félszigetét, Pelješacot a legtöbben elsősorban talán finom vörösborairól és festői szőlőültetvényeiről ismerik, amelyek lankái között gyalog vagy kerékpárral is kalandozhatnak a látogatók. A túrázóknak jó hírrel szolgált a horvát idegenforgalmi minisztérium, ugyanis számos útvonalat felújítanak és kibővítenek ezen a vidéken - adja hírül a total-croatia-news.com.

  Sétány kilátással TrpanjbanForrás: Yodean71/commons.wikimedia.org

  A fejlesztések elsősorban a félsziget délnyugati részén, a Sveti Ilija-hegy alatt fekvő Orebic, és a vele szemben, az átellenes parton található Trpanj települések térségét érintik. A projekt keretében több mint 40 kilométernyi makadámutat tesznek rendbe, emellett négy új kilátót is építenek.

  A munkálatokat egy nagyobb, az egész megyére kiterjedő kerékpáros turisztikai fejlesztés keretében végzik. A felújítások már elkezdődtek, és a tervek szerint ez év decemberéig be is fejeződnek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!