Barátságos versenyre invitálják a maratonistákat Miskolcon

Jövő héten vasárnap, október 18-án rendezik meg a 19. Miskolci Barátság Maratont, mely a rendszeres testmozgást és az őszinte barátság fontosságát hirdeti, versenyzési lehetőséget biztosítva valamennyi korosztály hazai és külföldi, amatőr és profi sportolóinak. Közben a futóknak bemutatják Miskolc nevezetességeit is. További cél a borsodi megyeszékhely pozíciójának megerősítése a hazai és nemzetközi utcai maratoni futóversenyek helyszínei között.

A versenyzők a táv megtétele közben a város látnivalói között haladnak el – illusztrációForrás: tookapic/Pixabay

A minimaratontól a nomád maratonig több kategóriában indulhatnak a versenyzők, még gyermekfutamok is lesznek 600 méteres és 1,8 kilométeres távokon. A rajtok időpontja: 1. Rajt: 09.30 óra – Gyermekfutamok, 2. Rajt: 10.00 óra: - Maraton, Minimaraton (5,27 km), 3. Rajt: 12.00 óra: Kismaraton, Félmaraton (egyéni és váltó).

A népkerti sportcsarnok előtti rajt-cél kapunál elhelyezett elektromos sportórán körönként figyelemmel kísérhető az aktuális futóidő. Az 5,27 kilométeres körpálya térképe ide kattintva tekinthető meg. Miskolc MJV Önkormányzata támogatásának köszönhetően minden célba érkező befutó érmet kap. További információkat a Marathon Club Miskolc weboldalára kattintva találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek