Hatalmas rákok törtek rá kempingezőkre egy távoli ausztrál szigeten

Több család az idilli ausztrál Karácsony-szigeten éppen a szabadban grillezett és a finom falatokat fogyasztotta, amikor több tucat óriási rák vette körül őket. Az ádáz kinézetű rákféle, a pálmatolvaj rák akár egyméter hosszúra is megnőhet, és kiváló a szaglása.

Ezek a rákok ijesztő megjelenésük ellenére ártalmatlanok, bár köztudott róluk, hogy néha ellopnak különböző tárgyakat. Mi is beszámoltunk arról, hogy éppen a Karácsony-szigeten lophatott el egy 6000 ausztrál dolláros hőképkamerát az egyik ilyen példány egy kutatótól.

Amy Luetich és családja néhány éve már a Karácsony-szigeten él, és néhány más családokkal együtt táborozott a Grants Well kempingben, amely a sziget őserdős részén található. "Néhányszor táboroztunk már ezen a területen de még soha nem láttunk ennyi pálmatolvaj rákot" – mondta Amy. Hozzátette, hogy amikor megérkeztek, már 20 példány gyülekezett egy fa alatt, amelynek a lepotyogó terméseit eszegették.

A hatalmas rákok akár 50 évig is élhetnek, és „szelíd óriásoknak” számítanakForrás: fearlessRich/Wikipedia

"Amint elkezdtünk főzni, körülöttünk nyüzsögtek. A fiam 52 rákot számolt össze. Az volt a feladata, hogy felvegye őket, és elrakja onnan, ahol ettünk. Imádta. Aztán elkezdtek felmászni az asztalra, egy másik pedig a grillre" – mesélte. Winter McKendrick, egy másik család lánya eléggé magabiztosan folytatta vacsoráját egy kempingszékben ülve, amikor a hatalmas rákok körülvették. Állítólag maguk a rablórákok is nagyon finomak elkészítve, és bár a Csendes-óceán egész területén afrodiziákumnak számítanak, Ausztráliában védett faj, így nem fogyaszthatók – írja a Daily Mail.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek