Kőtengeres vártúra várja Csobáncra

A Veszprém megyében található Csobánc hegyen a 13. században épült fel a vár egy 376 méter magas, lapos fennsíkon. Belső vára, amit 15-26 m-es átmérőjű árok és földsánc vesz körül, választja el a fennsík többi részétől. Külső vára lényegében az egész hegytetőt magába foglalja csekély falmaradványokkal. A Túrafalók szervezésében meghirdetett kiránduláson Csobánc várát ezúttal nem a szokványos útvonalon érhetik el.

A csobánci vár több költőt és írót is megihletett a 19. század első felébenForrás: Darinko/Wikipedia

A geotúra alkalmával megnézhetik a Balaton-felvidék legépebben megmaradt kőtengerét, és egyben egyik legnépszerűbb természeti csodáját, majd a Szent Donát-kápolnát, a "czementes Kalligaro" egyik kútját is meglátogatják, végül egy hársas sziklaerdőn keresztül érnek fel Csobánc várához.

Természetesen visszafelé sem maradnak látnivalók nélkül. A geotúra időpontja: 2020. 09. 13. (vasárnap), 14:00 óra. A találkozó Gyulakeszin, a Kisbolgodasszony templomnál lesz. A túra hossza: kb. 4 km lesz, időtartama: kb. 4 óra, így könnyű-közepes sétára számíthatnak. A részvételi díj a felnőtteknek: 2000 Ft/fő; gyerekeknek: 1000 Ft/fő. A túra kutyabarát. További infornmációkat az esemény Facebook oldalán találhatnak. 

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek