Tartsa mobilját a fa odvához, a Digitális Vándor megmondja, ki lakik benne!

Vajon felismerjük a bükkfa termését? Tudjuk, hogy hol találkozhatunk túzokkal? És ha találkoznánk is eggyel, tudnánk, hogy milyen madár repült el a szemünk előtt? A szeptember 4-én, Kapolcson a Művészetek Völgyében bemutatott, túrázásnál használható legújabb magyar alkalmazás többek között ezekben is segítségünkre lehet.

Forrás: Aktív- és Ökoturisztikai Nonprofit Kft.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) által kiadott, Digitális Vándor névre keresztelt applikációjának fejlesztői szerint mostantól még szórakoztatóbb módon ismerhetjük meg a természetet az alkalmazásban is bejárható e-ösvények segítségével. Jelenleg 12 ilyen e-ösvényen túrázhatunk, amelyek hazánk összes nemzeti parkjában elkalauzolnak valahova, d ejövő júniusra a fejlesztők várhatóan már 100 e-ösvényt fognak tudni az alkalmazásba csomagolni. Kapolcson ugyanakkor pl. már most világgá mehetünk a molnárlegény társaságában, a Gellérthegyen időutazáson vehetünk részt, Budapest II. kerületében pedig a Móra Könyvkiadónak köszönhetően Vuk kalandjainak járhatunk utána.

Forrás: Aktív- és Ökoturisztikai Nonprofit Kft.

Az alkalmazásban szereplő e-ösvények bejárása során a természeti kincsek mellett kultikus épületekkel és régi mesterségekkel is megismerkedhetünk, miközben minden állomáson kérdések és feladatok segítségével fedezhetjük fel a környék élővilágát. Minden egyes helyes válaszért jutalom jár, amelyekhez videók, 3D és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatok, természeti jelenségek formájában juthatunk hozzá; és minden ösvény meglátogatásával jelvényeket gyűjthetünk.

Az alkalmazással egyszerre lehetünk jelen az offline és az online térben: amíg egyik kezünkben a kijelzőn repül a gyöngybagoly, a másik kezünkkel megtapinthatjuk a fa törzsén lévő odújátForrás: Aktív Magyarország

A természet szerelmesei a kapolcsi túrát a Völgyhétvégéken próbálhatják ki először, szeptembertől ugyanis négy hétvégén át kulturális programokkal várja látogatóit a Művészetek Völgye, erről részletesen itt írtunk. Persze mostantól nemcsak a fesztivál ideje alatt, hanem egész évben használhatják majd a túrázók az ide kiépített digitális e-ösvényt.

A Digitális Vándor mobilalkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play vagy App Store áruházakból, és offline használható az e-ösvényeken.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek